REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSuperkombat va produce filme de acțiune cu români


     În data de 11 iunie 2018, la București, în cadrul centrului de evenimente Le Château - Castelul din Inima Capitalei, Eduard Irimia a anunțat cel mai important proiect din cariera sa antreprenorială, odată cu asocierea produsului său Superkombat cu industria filmelor de acțiune, acest lucru fiind posibil prin finanțarea și realizarea unor filme de acțiune în care vor apărea atât sportivi și actori din România, cât și din alte țări, toți aflați sub managementul Superkombat.
     Alături de Irimia s-au aflat doi cunoscuți producători de filme de acțiune de la Hollywood, Moshe Diamant și Christopher Milburn, care au rulat bugete de peste 650 de milioane de dolari împreună, în producții care au fost distribuite global. Conform partenerilor, în cadrul acestui proiect se va realiza anual cel puțin un film începând cu 2018, pentru o perioadă de minim cinci ani.
     Semnarea acestui parteneriat aduce Superkombat în atenția presei internaționale drept primul circuit de arte marțiale devenit acționar într-o companie producătoare de filme de la Hollywood. Numele ales de cei implicați pentru noua entitate este SuperFilm, Christopher Milburn menționând că și-ar dori ca noua societate să fie deschisă la București, având în vedere că în țara noastră există premisele unui cadru legislativ care să sprijine industria filmului și investițiile în acest domeniu.
     În fața publicului prezent la semnarea acordului, Eduard Irimia i-a prezentat pe primii actori propuși pentru filmele din perioada imediat următoare, aceștia fiind George Piștereanu și Ionuț Iftimoaie, campionul mondial Superkombat, care are deja experiență cinematografică  prin apariții în câteva roluri secundare.
     Pe lângă anunțarea celor doi, Irimia a prezentat și câțiva dintre cei mai reprezentativi sportivi din circuitul Superkombat, și ei, la rândul lor, fiind vizați pentru viitoarele filme de acțiune sau de arte marțiale ale noii companii înființate, printe aceștia numărându-se Alexandru Lungu, Alex Filip, Valentin Boridianu, Adelin Mihăila, Claudiu Alexe și Alex Radnev.
     În zilele următoare, Eduard Irimia se va afla la Hollywood pentru a detalia pașii următori în colaborarea începută cu binecunoscuții producători, urmând ca din septembrie anul acesta să înceapă pregătirile primului film în care Superkombat va avea cel puțin un actor propus.
(13.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: coproductie romania-sua, eduard irimia, film de actiune, george pistereanu, superkombat

Opinii: