REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



SUPER și One World Romania lansează call-ul pentru programul Zero la Purtare 2022


     Super, festivalul internațional de artă făcută de adolescenți, împreună cu festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania caută liceeni dornici să învețe despre cinematografie și ce presupune să fii selecționer sau jurat la un festival de film.
     Adolescenții selectați vor alege filmele care vor participa la proiecțiile ediției aniversare, a 10-a, a SUPER și vor acorda Premiul Liceenilor pentru Cel mai bun film din Competiția One World Romania. SUPER-Selecționerii sunt cei care aleg filmele din festival și care se ocupă de programarea proiecțiilor (gândirea curatorială a selecției, ordinea filmelor, q&a-uri, discuții etc.). Pentru jurizarea din cadrul One World Romania participanții Zero la Purtare trebuie să urmărească filmele din competiția festivalului și să le dezbată împreună pentru a desemna filmul câștigător.
     Înainte de a începe jurizarea, tot în cadrul festivalului One World, liceeni vor participa la Atelierul de film documentar (5 zile) unde, împreună cu doi tutori din cinematografia românească, vor învăța să privească mai atent realitatea și ce presupune reprezentarea ei prin aparatul de filmat. În timpul celor cinci zile de atelier, organizatorii vor asigura echipamentul necesar celor care nu dețin un aparat de filmat sau un telefon mobil. Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere și nu necesită skill-uri speciale.
Participanții Zero la Purtare trebuie să aibă între 14 și 19 ani, să nu fi terminat liceul și să fie disponibili să participe atât la cele două festivaluri de film, cât și la toate întâlnirile stabilite. E important de știut că nu se pot înscrie cei care au participat la realizarea unui film înscris în Competiție la SUPER 2022.
Este obligatoriu pentru cei înscriși să fie prezenți la următoarele întâlniri care se vor ține în regim mixt, atât online cât și în București, în datele de:
  • 24 februarie – 05 mai – Întâlniri cu traineri + Selecție SUPER, două/săptămână – ONLINE
  • 12 – 23 mai (Festivalul One World Romania) – atelier + jurizare – FIZIC
  • 5 – 11 septembrie (Festivalul SUPER) – FIZIC
Dată limită pentru înscriere: 06 februarie 2022. Rezultatele selecției vor fi anunțate până pe 17 februarie 2022.
Detalii: superfestival.ro
(21.01.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: one world romania, super festivalul de filme facute de adolescenti

Opinii: