REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSuccesul filmului românesc la Seattle


     Peste 2.200 de spectatori au participat la evenimentele Festivalului Filmului Românesc „Un ochi râde, un ochi plânge”, de la Seattle, Washington, SUA, desfășurat în perioada 18-20 noiembrie 2016.
     Aflat anul acesta la cea de-a treia ediție, festivalul a fost organizat de Societatea Culturală Româno-Americană (ARCS), din Seattle, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la New York și Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
     Pe parcursul celor trei zile de festival, programul a cuprins șapte producții cinematografice românești Aliyah DaDa (regia Oana Giurgiu), De ce eu? (regia Tudor Giurgiu), Câini (regia Bogdan Mirică), Nunta mută (regia Horațiu Mălăele), Strada Speranței (regia Ștefan & Alexandru Buzea, Nicolae Radu), Dincolo de calea ferată (regia Cătălin Mitulescu), Funeralii fericite (regia Horațiu Mălăele), care s-au bucurat de aprecierea entuziastă a publicului de toate vârstele. Fiercare proiecție a beneficiat de o introducere și a fost urmată de o sesiune de întrebari și răspunsuri.
     Festivalul Filmului Românesc de la Seattle se desfășoară sub titlul generic One Eye Laughing, One Eye Crying / Un ochi râde, un ochi plânge, la care se adaugă, în fiecare an, un subtitlu semnificativ pentru tematica selecției de filme: „Reconciliind identitățile în România contemporană” (2014), „Povestiri despre Rezistență” (2015) și „Despre origini” (2016), filmele prezentate explorând tema apartenențelor familiale, culturale, religioase, etnice și naționale.
(22.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul filmului romanesc la seattle 2016, filme romanesti, horatiu malaele, institutul cultural roman new york, oana giurgiu, tudor giurgiu

Opinii: