REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Strategia Eurimages pentru egalitate de gen în industria de film


     Strategia Eurimages pentru egalitate de gen în industria de film se desfășoară în perioada 2018-2020 și are ca scop creșterea vizibilității regizoarelor și diseminarea unor bune practici și a know how-ului. Planul cuprinde realizarea unor broșuri cu informații despre strategia egalității de gen și Recomandările Consiliului Europei în legătură cu egalitatea de gen în sectorul audiovizual, precum și o campanie. În acest sens, va avea loc la București o întâlnire Eurimages, în cadrul căreia se va discuta despre egalitatea de gen în industria de film românească.
     Evenimentul va avea loc marți, 12 martie, la Cinema Elvira Popescu, iar discuția va fi urmată de o proiecție specială a filmului Lemonade (regia Ioana Uricaru).
     În deschidere vor vorbi Anca Mitran (președinte CNC România), Hélène Roos (directorul Institutului Francez) și Catherine Trautmann (președintele Eurimages). La discuție vor participa Ada Solomon (producător și președinte executive EWA), Anca Damian (regizor, producător), Tudor Giurgiu (regizor, producător), Daniel Mitulescu (producător) și Ana Drăghici (DoP).
     Detalii: Eurimages
(09.03.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: egalitate de gen, eurimages, gender equality strategy, industrie de film romania

Opinii: