REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Start pentru atelierul de film „Fă un film despre refugiați!”


     În perioada septembrie 2019 - iunie 2020, cinci echipe formate din studenți - la licență sau la master - ai Facultății de Film din UNATC „I.L. Caragiale” București vor avea ocazia să realizeze câte un film documentar pe o temă despre refugiați, cu sprijinul a trei cineaste din România – Adina Pintilie, Ivana Mladenović și Vanina Vignal. Proiectul este coordonat de o echipă formată din specialiști din cadrul UNHCR - Agenția ONU pentru Refugiați, One World Romania și UNATC București.
     Timp de zece luni, participanții la acest program vor participa la o serie de ateliere și întâlniri cu Adina Pintilie, Ivana Mladenović și Vanina Vignal și vor beneficia de sprijinul lor artistic pe întreaga perioadă a conceperii și realizării proiectelor. De asemenea, vor avea la dispoziție echipamentul necesar și posibilitatea de a se deplasa pe teritoriul României pentru a-și realiza filmele. Nu în ultimul rând, vor beneficia de sprijinul reprezentanților UNHCR România pentru a cunoaște și a înțelege complexitatea subiectelor pe care urmează să le documenteze prin intermediul filmelor lor.
     Cele cinci echipe selectate - cuprinzând un regizor, un director de imagine și/sau un sound-designer / monteur - vor participa la toate activitățile programului. Pentru a putea face parte din proiect studenții au trimis aplicații prin care își prezentau activitatea și articulau câteva idei de pornire pentru noile proiecte. 13 dintre ei au fost selectați să participe la atelier și, începând cu marți, 24 septembrie, vor trece, împreună cu coordonatoarele atelierului, prin toate etapele realizării filmelor: pregătire și cercetare pentru găsirea subiectelor, filmare și post-procesare – montaj, sonorizare.
     Detalii: www.festival-oneworld.ro
(30.09.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, atelier film documentar, ivana mladenovic, one world romania, unatc il caragiale, unhcr - agentia onu pentru refugiati, vanina vignal

Opinii: