REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Site dedicat regizorului Alexandru Tatos


     Alexandru Tatos și filmul lui Secvențe... sunt mereu subiecte de referință pentru regizorii de astăzi, din cauza modernității surprinzătoare a unei producții din 1982. Secvențe... se află și în topul celor mai bune filme românești din toate timpurile.
     Înainte de ziua de naștere a regizorului, 9 martie, apare on line o importantă sursă de informații pentru cinefili – site-ul alexandrutatos.ro, realizat de soția cineastului, Liana Tatos, și criticul de film Cristina Corciovescu. Mai multe capitole – Filme, Teatru, Televiziune – adună date, decupaje regizorale, jurnale de filmare, fotografii de platou. Un capitol special este dedicat cărților pe care le-a publicat. Diversitatea preocupărilor și complexitatea inteligenței creative ale regizorului sunt caracteristicile pe care le urmărește site-ul.
     În fiecare an, Uniunea Cineaștilor din România acordă Premiul Opera Prima ”Alexandru Tatos”. În 2017, a fost premiat Bogdan Mirică, pentru filmul Câini, iar în 2018 câștigătorul a fost Emanuel Pârvu, pentru Meda sau Partea mai puțin fericită a lucrurilor.
(5.03.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru tatos, alexandrutatos.ro, cristina corciovescu, uniunea cineastilor din romania

Opinii: