REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Singură la nunta mea”, în secțiunea Discoveries a Festivalului de la Varșovia


     Drama Singură la nunta mea/Seule a mon mariage, lungmetrajul de debut al regizoarei Marta Bergman, va fi prezentată marți, 16 octombrie, în cadrul secțiunii Discoveries a celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.
     Proiecția este programată să aibă loc la Kinoteka 7, de la ora 21.00.
     Secțiunea necompetitivă Discoveries este dedicată lungmetrajelor de ficțiune și documentare din întreaga lume care abordează subiecte contemporane și care au fost prezentate la festivaluri din străinătate.
     Filmul va avea premiera românească la cea de-a noua ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. El va fi proiectat sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului, în prezența regizoarei Marta Bergman și a protagonistei, Alina Șerban.
     În cinematografele românești, filmul va rula începând cu 2 noiembrie.
     Singură la nunta mea a avut premiera mondială în programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion), la Festivalul de Film de la Cannes 2018. Pelicula a mai făcut parte din selecția Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur 2018.
Coproducţia Belgia-România a fost filmată în România și Belgia și îi are în rolurile principale pe Alina Șerban și Tom Vermeir.
Singură la nunta mea spune povestea Pamelei (Alina Șerban), o tânără din comunitatea romă, o femeie spontană și amuzantă care trăiește împreună cu copilul ei în vârstă de doi ani și cu bunica într-o casă dărăpănată, unde împart același pat. Ea visează la libertate şi se îmbarcă spre necunoscut, renunţând la tradiţiile care o sufocă. Speră să se căsătorească pentru a-şi schimba destinul, dar şi pe al fiicei ei. Filmul vorbește despre curajul şi determinarea de a-ţi depăşi condiţia.
Detalii: Singură la nunta mea FB
(16.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina serban, festivalul de film de la varsovia, marta bergman, premieră romanesca, singura la nunta mea film

Opinii: