REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Serile Filmului Românesc la Iași, ediție dedicată lui Victor Rebengiuc


     Ediția a 9-a a Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) s-a lansat la Teatrul Național ”Ion Luca Caragiale” din București (TNB). La conferința de presă dedicată noii ediții, au participat organizatorii evenimentului, dar și o parte dintre actorii și regizorii care vor fi prezenți la Iași, în perioada 6-10 iunie. În centrul atenției a fost actorul Victor Rebengiuc, căruia îi este dedicată ediția din 2018. Au fost prezenți Irina-Margareta Nistor, ambasador SFR, regizorii Cătălin Saizescu și Daniel Sandu, actorii Georgiana Saizescu, Valeriu Andriuță, Simona Bondoc, Magda Catone, Ileana Popovici, Alexandru Giboi - directorul Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Andrei Giurgia - director SFR, Andrei Apreotesei - managerul Ateneului din Iași.
     Irina Margareta Nistor, ambasadorul Festivalului SFR, a precizat: „Întotdeauna venim cu alte filme şi alţi invitaţi, dar şi cu o parte dintre cei care au mai fost, fiindcă Iaşul creează dependenţă, nu numai de film, dar şi de locurile de acolo, pentru că au un public absolut formidabil şi înainte de toate pentru că-l avem pe Victor Rebengiuc - marea noastră victorie de anul acesta”.
     Victor Rebengiuc, cel căruia îi este dedicat festivalul, a mărturisit că este surprins de inițiativa echipei de a-l alege ca imagine: „Sunt foarte bucuros! Este o idee foarte îndrăzneață, pentru că Iașul are ocazia să vadă un tsunami de filme românești. Sunt sigur că va fi apreciat așa cum se cuvine”.
     Daniel Sandu, regizorul care se află la cea de-a doua întâlnire cu publicul ieșean, a spus ca este impresionat de la o ediție la alta: „Am fost surprins de ceea ce reușesc să facă oamenii ăștia, în afara festivalului. Un eveniment care aduce la un loc o grămadă de filme românești, o oportunitate fantastică pentru publicul de acolo”.
     Pentru al treilea an consecutiv, Agenția Națională de Presă AGERPRES a fost reprezentată la conferință de Alexandru Giboi, Directorul General al agenției. AGERPRES colaborează cu festivalul SFR, anul acesta având o proiecție specială despre Centenarul Marii Uniri, Marea Unire - România, la 100 de ani.
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei giurgia, irina margareta nistor, serile filmului romanesc iasi 2018, victor rebengiuc

Opinii: