REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSerghei Chiviriga, invitat la Festivalul European de Animație REX


     România va fi și în acest an prezentă la cea de-a patra ediție a Festivalului de Animație REX din Stochkholm (11-14 octombrie 2018). Pe lângă proiecțiile de filme pentru entuziaști de animație de toate vârstele, festivalul va cuprinde și o secţiune de discuţii pe tema filmului de animaţie şi a rolului acestuia în cinematografia europeană.
     În cadrul festivalului vor fi proiectate trei scurtmetraje de animaţie româneşti, toate realizate de tineri animatori: Skugos, regizat de Dragoș Ștefan și Dan Panaitescu (România, 2016), The Best Customer/Cel mai bun client, regizat de Serghei Chiviriga (România, 2017), și CEVA, regizat de Paul Mureșan (România, 2018).
     Serghei Chiviriga va participa la vizionarea filmului său The Best Customer/Cel mai bun client, urmat de o sesiune de Q&A, precum și la mai multe discuții din cadrul festivalului. Mai mult, Serghei Chiviriga va sustine și un masteclass la Universitatea de Arte Teatrale si Film si va vizita studiouri de film din capitala suedeză.
     Participarea ICR Stockholm la ediția din acest an a Festivalului de Animație REX, precum și prezența regizorului Serghei Chiviriga la festival sunt realizate cu sprijinul departamentului EUNIC din cadrul Institutului Cultural Român.
     Festival de Animație REX 2018 reprezintă un parteneriat între 15 institute europene și ambasade din Suedia: Ambasada Austriei, Ambasada Republicii Estonia, Ambasada Greciei, Ambasada Republicii Slovacia, Ambasada Spaniei, Centrul Ceh, Instituto Camões, Instituto Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Finlandez, Institut français de Suède, Goethe-Institut, Istituto Italiano di Cultura, Institutul Polonez și Institutul Ucrainean.
     Detalii: www.icr.ro // REX
(08.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cel mai bun client film, ceva film, festival de animatie rex stockholm, institutul cultural roman stockholm, paul muresan, serghei chiviriga

Opinii: