REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Second Draft - Atelier de dezvoltare scenariu de scurtmetraj


    




      Asociaţia Culturală Control N lansează un nou proiect, “Second Draft”, atelier de scenaristică de scurtmetraj, desfăşurat de-a lungul a şapte zile de training intensiv, în perioada 20 - 27 aprilie, în București. Asociaţia este înfiinţată de Oana Răsuceanu, Iulia Rugină şi Ana Agopian.
Programul  e gândit pentru descoperirea a 8 proiecte viabile de scurtmetraj, ca să ofere un cadru de lucru profesionist pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea scrierii scenarilor, să faciliteze întâlniri profesioniste între scenarişti şi producători de film din România. Etapele de lucru care constituie structura atelierului le oferă participanților şansa întâlnirii şi lucrului pe scenariu, sub îndrumarea unui script doctor profesionist, Antoine Le Bos, asigură dezvoltarea capacităţii de receptare şi formulare a feedback-ului pe propriul scenariu, cât şi pe alte scenarii, posibilitatea dobândirii de noi cunoştinte în materie de scenaristică de film, înțelegerea importanţei pitching-ului de proiect, întâlnirea cu o serie de producători de film din România şi şansa realizării scenariilor respective.
     În perioada 20 - 27 aprilie, în cadrul celor 7 zile de curs, autorii celor 8 scenarii finaliste vor primi feedback atât de la trainerul cursului, cât şi de la ceilalţi participanţi. După terminarea cursului, cei 8 finalişti vor avea la dispoziţie o lună pentru finalizarea celui de-al doilea draft de scenariu. Noile variante vor fi trimise pentru lectură către toți participanții la curs, organizatori şi trainer. În luna octombrie, Control N împreună cu partenerul atelierului, Liternet.ro, vor publica cele 8 scenarii rezultate într-un volum electronic, intitulat “Second Draft” şi vor asigura vizibilitate în industria de film autohtonă.
Detalii: www.controln.ro
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana agopian, controln, iulia rugina, oana rasuceanu, scenaristica, scurtmetraj

Opinii: