REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Seara filmelor de animație la Maramureș Film Festival


Aseară, pe 17 iulie, la cinema în aer liber de la Sighetu Marmației au fost programate animații de scurt și lungmetraj, plus câteva scurtmetraje de ficțiune.

     
     Minuscule: Valea furnicilor rătăcite, regizat de Thomas Szabo și Hélène  Giraud, a deschis programul celei de-a doua zile a Festivalului Internațional de Film din Maramureș. Parcul Central din Sighetu Marmației s-a umplut de copii, veniți, poate, pentru prima dată să vadă un film pe ecran mare.
Proiecțiile au continuat cu animația Luna și Lupul (Franța), regizată de Patrick Delage și Toma Leroux, scurtmetrajul O Lume Nouă, regizat de Luiza Pârvu, animația Wrapped (Germania) și scurtmetrajul Pavel, regizat de Alexandru Ranta.
Animațiile românești Lucky, realizată de Alexandra Botău, și Vise de hârtie, realizată de Heveli Tunder, au precedat o selecție Best of Anim’est 2014.  
Festivalul este susținut de Primăria municipiului Sighetu Marmației și este organizat în parteneriat cu Yakasha Film și Fundația Filmul Românesc.
 
(18.07.2015)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest, dragos iuga, lucky alexandra botau, maramures international film festival 2015, o lume noua film, pavel film

Opinii: