REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Scurtmetrajul „237 de ani”, la Palm Springs International ShortFest 2016


     ICR New York susține participarea scurtmetrajului 237 de ani (regia Ioana Mischie), în premieră mondială, la cea de-a 22-a ediție a Palm Springs International Short Film Festival & Film Market, în California, care va avea loc în perioada 21-27 iunie 2016.
     237 de ani este o satiră inspirată de o poveste reală. O comunitate izolată de săteni, care au apelat la ajutoare de stat pentru handicap pentru a fi scutiţi de plata impozitelor, este anchetată la sânge de o comisie de evaluare. Grupul de săteni, conduşi de un primar carismatic, reuşește să învingă un sistem socio-politic absurd, cu propriile-i arme.
     Premiera mondială va avea loc pe 23 iunie 2016, de la ora 17.00. Din distribuția filmului fac parte actorii Mircea Andreescu, Alexandru Georgescu, Iulia Lumânare, Cristian Bota. Co-producătorul majoritar al filmului este Legende Films, co-producătorul român fiind Icon Films. Serviciile de post-producție au fost asigurate de Studioset.
     Cristian Bota, care deține un rol principal în film, este cel care va reprezenta filmul în cadrul Palm Springs International ShortFest.
     La Palm Springs 2016 participă și regizoarea Cristinei Groșan cu cel mai recent scurtmetraj al său,  Night Painting.
     Detalii: www.psfilmfest.org
 

 
(21.06.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 237 de ani film, cristian bota, institutul cultural roman new york, ioana mischie, palm springs short film festival, scurtmetraj romanesc

Opinii: