REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetraje românești pe Cinepub.ro


     Lansarea sezonului de toamnă Cinepub a fost marcată de premiera online a trei scurtmetraje românești. Cele trei filme au ca subiect viețile a trei familii disfuncționale, fie virtuale, fie „reale”, dar aflate în mijlocul unei probleme majore. Fie că trebuie să se confrunte cu găsirea unor medicamente, cu un joc pe calculator sau cu o nuntă iminentă, situațiile pe care trebuie să le rezolve Victor, Laura sau Ioana sunt mai mult decât complicate.
     În Colecția de arome (regia Igor Cobileanski), Victor și tatăl său trec prin momente periculoase încercând să obțină medicamente pentru mama bolnavă.
     Confuză în legătură cu nunta ei iminentă și nesigură pe viitorul soț, Laura, personajul principal din Ipoteze și predicții bazate pe teorii (regia Andreea Păduraru),  pleacă să găsească răspunsuri într-o excursie la mare, alături de sora ei.
     În Perfuziunea, regizat de Ruxandra Ghițescu, Ioana este o fetiță care își petrece după-masa singură acasă, jucându-se pe calculator și având grijă de o familie virtuală.
     Detalii: Cinepub.ro
(06.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andreea paduraru, cinepub.ro, igor cobileanski, ruxandra ghitescu, scurtmetraje romanesti

Opinii: