REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetraje românești la Filmul de Piatra, 27-30 august


Filmul de Piatra, festivalul care are loc de șapte ani în Piatra Neamț, a anunțat rezultatele selecției de scurt-metraje pentru ediția din acest an.

     Din 219 înscrieri primite, în competiția Filmul de Piatra au rămas 46 de titluri, dintre care 40 din România și 6 din Republica Moldova. 16 filme scurte vor concura la categoria Ficțiune, nouă la Documentar, cinci la Animație, 10 la film Experimental și șase la Videoclip. “La Filmul de Piatra, arătăm filme proaspete, deștepte, cool, care să placă publicului. Nu căutăm perfecțiunea, căutăm mai degrabă potențialul. Când facem selecția, avem în minte și publicul, dar și cât de util ar fi festivalul pentru autorul filmului respectiv. Avem un istoric bogat, în care Filmul de Piatra a funcționat ca rampă de lansare pentru mulți tineri cineaști și iubitori ai filmului și sperăm că festivalul va juca acest rol în continuare”, declară Andrei Dăscălescu, directorul festivalului
În afara competiției, vor fi proiectate alte 22 de scurt-metraje, dintre care trei filme de ficțiune, nouă documentare, două animații și opt filme experimentale. Dintre titlurile selectate, 27 vor fi proiectate în premieră la Filmul de Piatra.
Juriul competiției este alcătuit din Irina Margareta Nistor, Andra Radu, Hypno, Cristi Mărculescu, Bogdan Șerban și Vlad Eftenie. Membru de onoare al juriului din acest an este Victor Purice, directorul cinematografului Dacia din Piatra Neamț.
     A opta ediție a festivalului își continuă demersul de susținere a cinematografiei tinere din România și Moldova, dar și a spațiilor în care publicul se poate bucura de filme. Toate fondurile strânse din biletele pentru o zi achiziționate la festival vor reveni integral vechiului cinematograf din oraș, Cinema Dacia, spațiu lăsat în paragină și reanimat de festival, de alte evenimente organizate de voluntarii Filmul de Piatra pe parcursul anului.
Festivalul are loc la Piatra Neamț  (27 - 30 august) și va continua la Piatra Fântânele, în campusul Tășuleasa Social (5 - 8 septembrie). Filmul de Piatra pregătește o întreagă experiență, cu proiecții de filme, evenimente, petreceri și Shorts Day, Long Night, marele eveniment de pe vârful muntelui Cozla, cu concerte Robin and the Backstabbers, Partizan, DJ-set-uri și alte surprize.
Detalii: www.filmuldepiatra.ro / facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul filmul de piatra 2015, filmul de piatra, scurtmetraje romanesti

Opinii: