REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetraje românești la Festivalul de Film de la Izmir


     Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de scurtmetraj de la Izmir este gata de start. Între 7 și 12 noiembrie 2017 vor fi prezentate producțiile care intră în competiție pentru Golden Cat Awards.
     Anul 2018 vine cu o selecție internațională cu peste 400 de filme, care vor fi vizionate în mod gratuit pe toată durata festivalului. Organizatorii vorbesc dspre un interes particular pentru ediția de anul acesta a festivalului: 72 de țări au înscris mai bine de 1500 de filme, creații prezentate pentru Premiile Golden Cat, la categoriile animație, documentare, experimentală și ficțiune.
     Pe lângă filmele din competiție, organizatorii au pregătit și anul acesta câteva secțiuni speciale, care vor fi prezentate începând cu 9 noiembrie 2017: selecția Centrului Cultural Francez, selecția Euroshort Film, selecție din Festivalul de film Busho 2017, selecția Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul și producții realizate în Germania.
     România, prin susținerea și propunerile ICR Istanbul, participă ca țară invitată în cadrul unei secțiuni destinate numai scurtmetrajelor românești, în afara competiției. Andrei Răuțu, regizorul care semnează scurtmetrajul Perseidele, va susține la Izmir o sesiune Q&A, pentru o apropiere cât mai bună și firească de publicul prezent la festival.
     Celelalte scurtmetraje românești din acest program sunt: Alimania (regia Anton Groves), Borders (regia Ruxandra Slotea) și 2LEI 60 (regia Camelia Popa).
     Vizionarea celor 4 producții românești va avea loc în zilele de: 8 noiembrie, începând cu ora 21.00 la Centrul Izmir Sanat, în data de 9 noiembrie, începând cu ora 17.00 la Centrul Cultural pentru tineret Tarik Akan, iar în data de 10 noiembrie, de la ora 15.00, la Centrul Cultural Francez și de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru tineret Tarik Akan.
     Detalii: www.icr.ro
(03.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei rautu, festivalul international de film de la izmir, institutul cultural romana istanbul, scurtmetraje romanesti

Opinii: