REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Scurtmetraje pentru toate vârstele și premiere la KINOdiseea, 2 – 11 octombrie


     A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr, continuă până pe 11 octombrie 2020 și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie, în condiții confortabile și sigure, respectând toate normele de distanțare fizică. În weekendul 2 – 4 octombrie, sunt programate scurtmetraje pentru cei mici la Grădina Antipa și animații clasice la Opera Comică pentruCopii.
     Sâmbătă, 3 octombrie, de la 19.30, la Grădina Antipa, este seara dedicată scurtmetrajelor pentru copii între 9 și 12 ani, iar la Opera Comică pentru Copii, de la ora 20.00, se vede animația Pixar, UP.
     Duminică, 4 octombrie, le vine rândul adolescenților să se bucure de o selecție de scurtmetraje pentru vârste între 12 – 15 ani, la Grădina Antipa, iar la Opera Comică pentru Copii va fi proiectat filmul The LEGO Movie.
     Joi, 8 octombrie, de la 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului, în aer liber, va fi proiectat în premieră filmul Binti, în regia lui Frederike Migom. Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal, filmul spune povestea lui Binti. Binti are 12 ani și s-a născut în Congo, însă a trăit toată viața împreună cu tatăl ei în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în țară, Binti își dorește o viață normală și mai mult, să ajungă o vloggeriță faimoasă precum idolul ei, Tatyana.
     Vineri, 9 octombrie, de la 19.30, Cinema Muzeul Țăranului găzduiește filmul SamSam, dublat în lima română. SamSam e fericit să o găzduiască pe Daisy, prietena lui prin corespondență.
     La Opera Comică pentru Copii, filmele clasice continuă toată săptămâna. Vor fi proiectate joi, 8 octombrie, musicalul Marry Poppins (1964), cu actrița Julie Andrews în rol principal, vineri, 9 octombrie, se văd Minions, sâmbătă, 10 octombrie, Madagascar, iar duminică 11 octombrie, Ice Age.
     Juriul KINOdiseea de anul acesta, care va desemna câștigătorul competiției de lungmetraj, este format din tinere talente din România, regizori și actori aflați la început de drum și care recunosc importanța educației cinematografice și a alfabetizării media a tinerelor generații, cu un interes real pentru dezvoltarea acestei nișe pe plan local. Enxhi Rista își face doctoratul în Cinematografie la UNATC. Cristina Popa este un regizor aflat la debutul său în lungmetraj. Ada Dumitru este actriță de film, teatru și televiziune, pe scenă de la vârsta de 15 ani.
Filmele au parte de proiecții unice la Cinema Muzeul Țăranului Român, în aer liber, accesul se face în limita celor 100 de locuri disponibile și distanțate, iar biletele se vând doar online
     Eveniment organizat de: Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Agerpres, Itsy Bitsy, IQAds, ZileșiNopți, Ziarul Metropolis, All About Romanian Cinema, Munteanu, Sfatulpărinților.ro
Detalii: kinodiseea.ro
(2.10.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema muzeul taranului roman, gradina antipa, kinodiseea youth 2020, opera comica pentru copii

Opinii: