REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Șase filme românești și opt cineaști la Festivalul de la Namur 2018


     ICR Bruxelles sprijină participarea românească la Festivalul Internațional al Filmului Francofon (FIFF) de la Namur (Belgia, 28 septembrie – 5 octombrie 2018). Șase pelicule și opt cineaaști români participă la cea de a 33-a ediție a festivalului: regizorii Radu Muntean, Hadrian Marcu, Dorian Boguță, Radu Potcoavă și Valeriu Andriuță, actrița Alina Șerban și jurnalista Irina Margareta Nistor.
     În competițiile de lungmetraje, vor fi proiectate filmele Alice T., regia Radu Muntean, în secțiunea Competiția oficială, în prezența regizorului (2 și 3 octombrie), Singură la nunta mea | Seule à mon mariage, regia: Marta Bergman, coprodus de Ada Solomon, în prezența actriței Alina Șerban (3 și 5 octombrie) și Un om la locul lui | Un homme à sa place, regia Hadrian Marcu, în prezența regizorului (3 și 4 octombrie), în secțiunea Competiția „Primul lung metraj / Primul film de ficțiune“.
     În Competiția internațională de scurtmetraje vor fi proiectate Duminica | Dimanche, regia Dorian Boguță, în prezența regizorului (29 septembrie și 2 octombrie) și Miss Sueno, regia Radu Potcoavă, în prezența regizorului (29, 30 septembrie și 1 octombrie).
     În categoria scurtmetraje extra-competiție va fi proiectat Cu unul în plus | Juste un en plus, regia Valeriu Andriuță, în prezența regizorului (30 septembrie și 5 octombrie).
Institutul Cultural Român Bruxelles și Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur colaborează de mulți ani pentru a pune în evidență numeroasele talente ale cinematografiei românești! Și în acest an, suntem norocoși să avem invitați cineaști, consacrați sau în curs de afirmare, actori și producători, dovedind astfel diversitatea și bogăția cinematografiei românești contemporane”, au declarat organizatorii FIFF Namur pentru ICR Bruxelles. Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul BeNeLux.
Detalii: icr.ro
 
(4.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alice t film, festivalul international al filmului francofon namur 2018, fiff namur 2018, miss sueno film, singura la nunta mea film, un om la locul lui film

Opinii: