REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSăptămâna filmului românesc la Paris


     În fiecare an, reprezentanțele Institutului Cultural Român din străinătate acordă o atenție deosebită sărbătorii Zilei Naționale prin organizarea unei serii ample de manifestări culturale, concerte și expoziții.
     Cu această ocazie, Institutul Cultural Român de la Paris, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Franceză, organizează cea de-a IX-a ediţie a Săptămânii filmului românesc la Paris, între 5 şi 12 decembrie, ediţie care va avea loc în premieră la Cinéma Le Lincoln, în apropierea Champs-Elysées. Săptămâna filmului românesc de la Paris va prezenta publicului francez cele mai recente filme româneşti, lansate în perioada 2016-2017. Timp de opt zile, vor fi organizate 16 proiecţii, cuprinzând 14 lungmetraje, dintre care un film clasic şi două filme documentare. Vor fi susținute inclusiv dezbateri cu regizorii sau membrii echipei de filmare sau actori, precum şi cu invitaţii. Invitatul de onoare al Săptămânii de film va fi scriitorul şi filmologul Cristian Tudor Popescu, iar dezbaterile vor fi moderate de producătorul de film Dan Burlac.
     Evenimentele organizate au rolul de a face cunoscută cultura română în afara țării și de a crește vizibilitatea acesteia, înscriindu-se astfel în misiunea Institutului Cultural Român care în fiecare an acordă o atenție deosebită celebrării Zilei Naționale.
     Detalii: ICR
(28.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristian tudor popescu, dan burlac, evenimente dedicate zilei nationale, institutul cultural roman, institutul cultural roman paris, saptamana filmului romanesc la paris

Opinii: