REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



S-au deschis înscrierile pentru Festivalul Ceau, Cinema! 2017


     Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului.
     „Ca în fiecare an, ne propunem ca secţiunea competiţională să reflecte o parte cât mai atractivă din extraordinara diversitate a cinematografiei europene de autor, printr-o selecţie de filme proaspete, îndrăzneţe şi provocatoare. Ca o confirmare a importanţei şi succesului Competiţiei, anul acesta am reuşit să mărim valoarea premiilor,” afirmă organizatorii.
     Competiția Ceau, Cinema! oferă un cadru de exprimare cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului (Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Israel, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria). În cazul coproducțiilor, vor fi acceptate doar filmele al căror coproducător majoritar provine dintr-o țară care se regăsește în lista menţionată. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.
     Filmele proiectate în cadrul festivalului pot câștiga Marele Premiul al Competiției (1.500 de euro), Premiul Publicului (500 de euro) sau Trofeul Vitas România pentru film independent sau de început (1.000 de euro).
Producătorii sau distribuitorii trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul ceaucinema.ro, să trimită un link/screener cu filmul și un sinopsis la adresa festival@ceaucinema.ro sau să expedieze filmul în format hard-copy, însoţit de sinopsis, la adresa Asociația Pelicula Culturală, Str. Take Ionescu, nr. 10-16, Sc. A, Et. 6, Ap. 20, Timișoara, 300070, România.
     Data limită de înscriere este 1 mai 2017.
     Cea de-a patra ediție a Festivalului Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 20-23 iulie, la Timișoara și Gottlob (prima comună din România cu un cinematograf renovat).
     Detalii: ceaucinema.ro
(02.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ceau cinema 2017, ceau cinema festival de film, festival de film timisoara, inscrieri festival de film

Opinii: