REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmS-a prelungit termenul de înscriere la „Documentarul de peste drum”


     Liceenii interesați de film se pot înscrie la programul de educație cinematografică „Documentarul de peste drum” până sâmbătă, 10 noiembrie.
     De-a lungul a cinci întâlniri, elevii vor viziona și dezbate filme românești și străine, se vor întâlni cu un cineast de film documentar, critici de film și experți în antropologie vizuală și vor realiza un scurt jurnal despre experiența lor în cadrul atelierului.
     Prima întâlnire va începe cu o discuție despre conținutul audiovizual produs și/sau distribuit prin rețelele de socializare în prezent și despre rolul pe care îl joacă în viața de zi cu zi. Împreună cu specialiștii invitați, liceenii vor încerca să vadă în ce măsură documentarele vizionate seamănă sau diferă față de ce face, de exemplu, un youtuber azi, și ce ar putea însemna documentarea unor momente din cotidianul nostru sau al celorlalți printr-un mediu audiovizual. 
     Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail la adresa documentaruldepestedrum@gmail.com, cu numele și vârsta, denumirea liceului la care învață, un link către un material audiovizual preferat de non-ficțiune (exemplu: virale, clipuri/ vloguri de pe YouTube, Facebook, Instagram sau alte platforme de socializare sau titlul unui film/serial documentar văzut la cinema sau la TV), precum și o scurtă motivare a alegerii. În baza materialului și a motivării trimise, vom selecta 20 de participanți.
     „Documentarul de peste drum” este un proiect cultural organizat de Asociația Cinefocus, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Biblioteca Metropolitană București - filiala „Lucian Blaga”, Masterul de Studii Vizuale și Societate (SNSPA), Super Film Festival, Showcase of Young Talent, Impact Training & Consulting.
     Detalii: Documentarul de peste drum FB
(06.11.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biblioteca metropolitana bucuresti sediul lucian blaga, cursuri film pentru liceeni, documentarul de peste drum, educatie cinematografica liceu

Opinii: