REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



România, țară invitată la Săptămâna Scurtmetrajului din Madrid


     Realizatorii români de scurtmetraje și filmele lor sunt în centrul atenției cineaștilor spanioli, România fiind țară invitată de onoare la Săptămâna Scurtmetrajului din Madrid, ce se desfășoară în perioada 9-15 aprilie. Institutul Cultural Român de la Madrid susține participarea unei delegații românești formată din Adrian Silișteanu, regizor, director de fotografie și scenarist, și programatorii și selecționerii Oana Ghera și Massimiliano Nardulli, precum și proiecția a patru scurtmetraje românești.
     Astfel, ziua de 13 aprilie este dedicată României prin două evenimente adresate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din industria cinematografică. Scurtmetrajele Megatron (regizor Marian Crișan), Scris/Nescris (regizor Adrian Silișteanu), Prima noapte (regizor Andrei Tănase) și O noapte în Tokoriki (regia Roxana Stroe) vor fi difuzate la Cinematograful Estudio al legendarei instituții madrilene Círculo de Bellas Artes.
     Sesiunea de scurtmetraje va fi urmată de o întâlnire profesională la care vor participa toți membrii delegației românești, obiectivul fiind acela de a face cunoscut profesioniștilor spanioli modul de funcționare a industriei cinematografice românești, îndeosebi producția și distribuția de scurtmetraje. Oana Ghera și Massimiliano Nardulli vor participa și la alte întâlniri dedicate programatorilor de festivaluri de scurtmetraje, în vreme ce Adrian Silișteanu va prezenta publicului filmul Scris / Nescris, distins recent cu Premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj.
     Detalii: Institutul Cultural Român
(13.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: institutul cultural roman madrid, massimiliano nardulli, oana ghera, scurtmetraje romanesti, semana del cortometraje madrid

Opinii: