REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRomânia, Țară Focus la BEAST IFF Lisabona


     Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Film Est European - BEAST IFF se desfășoară, în format online, pe platforma FILMIN, în perioada 24 – 28 martie 2021 și are România drept Țară FOCUS. Pentru că acoperă un segment cultural neexplorat în Portugalia, festivalul a avut notorietate încă de la prima ediție și se bucură de sprijin instituțional local, precum și de parteneriate internaționale. În cadrul BEAST, se derulează o competiție pe trei categorii (Cel mai bun film de ficțiuneCel mai bun documentar și Cel mai bun film experimental), o secțiune Țară FOCUS.
     Anul acesta, cu sprjinul ICR Lisabona, România va fi Țara FOCUS, secțiune în cadrul căreia vor fi prezentate online, pe platforma FILMIN, în perioada 24 martie – 4 aprilie, filmele Ivana cea groaznică, r. Ivana Mladenovic, 2019; Grădina Sovietică,r. Dragoș Turea, 2019; Acasă, My Home,r. Radu Ciorniciuc, 2020; Distanța dintre mine și mine, r. Mona Nicoară, Dana Bunescu, 2018. În funcție de evoluția pandemiei, aceste filme vor fi proiectate și în format fizic, în lunile mai și iunie, în mai multe spații din Porto: Cinema Trindade, Cinema Passos Manuel, OKNa-Espaço Cultural, Casa das Artes.
     Tot în cadrul secțiunii FOCUS ROMÂNIA, vor fi prezentate, în format online, o serie de scurtmetraje realizate de studenți de la Facultatea de Teatru și Film din cadrul UBB Cluj-Napoca, iar pe platformele de socializare ale festivalului vor fi transmise o serie de conferințe susținute de Ada Solomon, Irina Trocan și Monica Gorgan. Sesiunile de conferințe și Q&A online vor fi moderate de Simona Constantin.
 
(26.03.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: acasa my home documentary, distanta dintre mine si mine documentar, gradina sovietica documentar, ivana cea groaznica film, romania tara focus la lisabona

Opinii: