REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRomânia la a XI-a ediție a Festivalul Filmului Francofon din Roma


     România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului MO, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de Ambasada României în Republica Italiană și Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Prezența la acest festival, organizat de Institutul Francez – Centre Saint Louis, este prilejuită de Ziua Internațională a Francofoniei 2021.
     Proiecția peliculei Mo va fi în limba română, cu subtitrări în italiană și va avea loc sâmbătă, 20 martie 2021, în intervalul orar 18:00-24:00, online pe platforma FestivalScope. 
     Cea de-a XI-a ediție a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma prezintă, în perioada 17-21 martie 2021, 14 filme de lung metraj din 14 țări: Albania, Armenia, Belgia, Bulgaria, Burkina Faso, Canada, Elveția, Franța, Liban, Luxemburg, Maroc, România, Senegal și Tunisia. Evenimentul este organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice în Italia ale țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Festivalul se încheie cu decernarea unor Premii (Premiului Juriului, al Publicului și al unor Mențiuni Speciale). În 2019, filmul prezentat de România în cadrul competiției – Un pas în urma serafimilor, de Daniel Sandu ­– a primit Premiul Publicului.
Detalii: ifcsl.com
(10.03.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul filmului francofon din roma, francofilm 2021, mo filmul, radu dragomir regizor, un pas in urma serafimilor film

Opinii: