REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRetrospectivă Corneliu Porumboiu, la Festivalul Internațional de Film de la Madrid


     În perioada 19-23 octombrie, în cadrul secțiunii Premio Mirada Internacional a Festivalului Internațional de Film de la Madrid, va rula retrospectiva Corneliu Porumboiu.
     Retrospectiva începe luni, 19 octombrie, cu proiecția filmului Comoara, urmată de o discuție cu regizorul, moderată de criticul de film Javier Tolentino. Corneliu Porumboiu va avea o întâlnire cu presa de specialitate marți, 20 octombrie, la sediul ICR Madrid, iar de la ora 20.00 va prezenta Pe aripile vinului (2002) și documentarul Al doilea joc (2014), la Cineteca madrilenă.
     În zilele următoare, vor fi difuzate lungmetrajele A fost sau n-a fost? (2006), Polițist, adjectiv (2009) și scurtmetrajele Visul lui Liviu (2004) și Călătorie la oraș (2003).
     Retrospectiva este realizată de Festivalul Internațional de Film din Madrid – Platfoma Noilor Realizatori, în colaborare cu Institutulul Cultural Român, Academia de Cine și Cineteca din Madrid și cu sprijinul Acción Cultural Española (AC/E), Universitatății Nationale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragialeˮ și al Centrului Național al Cinematografiei din România.
     Detalii: Institutul Cultural Român


Galerie Foto

Cuvinte cheie: a fost sau n-a fost film, comoara film, corneliu porumboiu, institutul cultural român, retrospectiva corneliu porumboiu

Opinii: