REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRepublica Cehă scutește cineaștii americani de interdicția de a călători, dată de UE


     Directoarea Comisiei de Film din Republica Cehă s-a adresat studiourilor de la Hollywood pentru a le asigura că decizia Uniunii Europene de a opri accesul cetățenilor americani nu se va aplica celor care lucrează în sectoarele producției de film și TV. 
     Marți, UE a numit 14 țări din afara blocului ai căror cetățeni pot intra de la 1 iulie, dar SUA sunt excluse, împreună cu Brazilia și China. Cu toate acestea, unele țări din UE acordă derogări pentru "lucrătorii esențiali".
     Într-o scrisoare către directorii de producție de la Hollywood, trimisă luni și prezentată exclusiv celor de la Variety, șefa Comisiei de Film Ceh a scris: "În legătură cu interdicția de călătorie din SUA, vă asigur că acest lucru nu este valabil și pentru lucrătorii economici, ci doar pentru călătorii turistice. Cineaștii din toate țările sunt bineveniți în Republica Cehă. "
Detalii: Variety
(30.06.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: covid-19, republica ceha, variety

Opinii: