REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Reîntoarcerea”, de Dumitru Grosei, Cel mai bun film la SIMFEST


     Filmul REÎNTOARCEREA (2019), regizat de Dumitru Grosei, o producție ALTERNATIVE CINEMA, a fost onorat la cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și Televiziune ”SIMFEST” cu premiul pentru Cea mai bună producţie din România și Republica Moldova.
     Filmul este un documentar-protret despre un meșter popular din Republica Moldova, fostă actriță și fotomodel. După 5 ani de lucru în Franța, ea este una dintre puținele persoane care se întoarce acasă din străinătate, pentru a recupera și a promova tradițiile vechi de artizanat moldovenesc.
     SIMFEST este un festival desfășurat la Târgu Mureș – o competiție de film și televiziune, singurul de acest fel din România și unul din puținele de gen din Europa. Este organizat în fiecare an de ”Asociația culturală SIMFEST pentru sprijinirea și promovarea creatorilor din media și artele vizuale”. SIMFEST militează pentru profesionalism și pentru libertatea de exprimare a jurnaliștilor și a creatorilor din media. Festivalul promovează, în același timp, jurnalismul local și mass-media comunitare. Este o manifestare complexă, destinată mediei electronice, punctul anual de întâlnire a specialiştilor lumii televiziunii din România și, în ultimii ani, din Europa, a studenţilor, producătorilor independenţi şi a pasionaţilor de media, o competiţie menită să identifice şi să formeze valori şi talente, pentru a le acorda validarea necesară şi pentru a le pune în legatură cu mediul în care se pot dezvolta. Este o competiţie şi, în acelaşi timp, o şcoală de media şi un eveniment cultural.
 
(20.09.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dumitru grosei, reintoarcerea film

Opinii: