REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Recomandări Anim’est – 2 octombrie 2017


     Festivalul Internațional de Animație – Anim'est 2017 a început vineri seară, 29 septembrie, cu filmul Loving Vincent, la Cinema Eforie, și va continua până pe 8 octombrie cu proiecții de film, prezentări și ateliere de animație.
     Luni, 2 octombrie, puteți începe ziua la Cinema Elvire Popescu, de la ora 14.00, cu filmul Aya din Yopougon, despre o tânără dintr-un cartier modest din Yop City. Aplicată şi muncitoare, Aya preferă să studieze acasă în loc să iasă în oraş cu prietenele ei. Însă părerea Ayei urmează să se schimbe.
     La Cinemateca Eforie, de la ora 16.30, puteți vedea producțiile finlandeze din ultimii ani în Stop Motion din Finlanda. Selecția cuprinde animaţii stop motion care au câştigat numeroase premii de-a lungul ultimelor două decenii, dar care au fost proiectate rar în ultima vreme. Acum aveţi ocazia să le vedeţi pe marele ecran.
     Tot la Eforie, începând cu ora 18:30  sunt programate două calupuri din Competiția Internațională - Scurtmetraje. Competiția de scurtmetraj internațional reunește anul acesta un total de 49 de filme dintre care juriul va alege câștigătorul Trofeului Anim’est.
     De la ora 20:00, la Cinema Elvire Popesco rulează Cum arată vocea ta, despre Shoko, o elevă surdă se transferă la o altă şcoală, unde îl întâlneşte pe Shoya.
     Pe lângă proiecțiile de filme, Anim'est organizează câteva expoziții, printre care se numără și Expo Dave Cooper, care poate fi vizitată până pe 8 octombrie, la Apollo 111, zilnic între 17:00 - 01:00, iar pe 6 octombrie, de Noaptea Albă a Galeriilor, între 17.00 - 02.00. Prin această expoziţie, Anim'est se va concentra asupra lucrărilor care au servit drept inspiraţie sau chiar au fost folosite în realizarea scurtmetrajului premiat al lui Dave, Absenţa lui Eddy Table.
(02.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2017, competitie internationala, dave cooper, festival de film de animatie bucuresti, film de animatie

Opinii: