REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Raisa” – selecționat la peste 20 de festivaluri internaționale


     Scurtmetrajul Raisa (regia Pavel Cuzuioc) a adunat peste 20 de selecții la festivaluri internaționale până în acest moment.
     În luna iulie filmul a fost selecționat și în  competițiile Festivalului Partie(s) de Campagne 2016 (Nevers, Franța, 13-17 iulie 2016), Festivalului Internațional de film de la Burgas (Bulgaria, 22-28 iulie 2016), Festivalul Internațional de Scurtmetraj CINE EAST 2016 (Berlin, Germania 29-30  iulie 2016). În luna august filmul va merge în festivalurile de film din Brazilia și Kosovo.
     Scurtmetrajul a avut premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) și a fost distins în noiembrie cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale a Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. În decembrie filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York, iar în februarie a avut premiera în Franța, la Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj Clermont Ferrand. În mai, la Festivalul Internațional de Film de la Sunscreen (Florida, USA), Raisa a câștigat Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj internațional.
     Noul documentar regizat de Pavel Cuzuioc, Secondo me, a fost recent finalizat. Filmul se concentrează pe viețile unor omeni obișnuiți, pe emoțiile și grijile lor și modul în care trecerea timpului îi afectează.
     Detalii: Facebook
 

 


 
(06.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristina flutur, pavel cuzuioc, raisa film, scurtmetraje romanesti

Opinii: