REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProiecție specială „Usturoi”, la penitenciarul din Aiud


     Miercuri, 28 octombrie, Usturoi (r. Lucian Alexandrescu) a fost proiectat la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială.
     Filmul a mai rulat în cadrul TIFF și Comedy Cluj în 2014, dar și la KINOdiseea, la București. În această iarnă va fi lansat în cinematografele din România.
     Usturoi urmărește povestea unui copil rom, Eremia, care se plânge prietenului său cel mai bun, Nicuşor, de sărăcia familiei sale: fratele lui dorește să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă. Pentru a-l ajuta pe acesta, cei doi copii fug la oraş să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca orice copil fugar, sunt trimişi acasă cu mașina poliției. Pe drum, ei află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia, înlesnind căsătoria fratelui lui Eremia cu fata lui Usturoi.
     Din echipa de filmare au făcut parte Radu Băzăvan (producător și scenarist), Ionuț Turda (director de imagine și montaj), Mihai Pripon (sunet), Lucian Alexandrescu (regie și montaj), iar din distribuție: Sebastian Topan, Darius Stoica, Tibi Covaci Senior, Nicu Varga, Jon Selesi , Elena Ivanca, Daniela Stoica, Mircea Groza, Aurelia Pavel, Ileana Negru, Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oană, Răzvan Dragoș, Adrian Hădean, Alina Dragoș, Mishu Călian, Vlad Cucu.
     Festivalurile internaționale care au proiectat filmul sunt: Boston Kids Festival, New York Independent Film Festival, Nomad Norvegia, Chemnitz Germania.
     Detalii: Usturoi.ro // Facebook
 

 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: lucian alexandrescu, penitenciarul din aiud, serviciul de educație si asistenta psihosociala, usturoi film

Opinii: