REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Proiecție One World România, la Grădina de Vară „Farul” din Mangalia


     Vineri, 17 august, la lăsatul serii, se va redeschide public, după 10 ani de la ultimul eveniment, Grădina de vară „Farul” din Mangalia.
     Asociația One World Romania, cu susținerea Primăriei Municipiului Mangalia, organizează o proiecție specială a documentarului Chipuri, locuri (regia Agnès Varda, JR), unul din titlurile nominalizate la Oscar anul acesta: un film despre oameni și istoriile lor, despre cum pereții spun povești și imaginile prind viață. Și nu în ultimul rând, despre colaborarea dintre o regizoare de 90 de ani, și un fotograf de trei ori mai tânăr.
     Miza acestui eveniment este de a repune în circuit grădina de vară, un spațiu aflat în inima orașului și care, deși nu a fost folosit în ultimii ani, s-a conservat foarte bine, având un real potențial de a găzdui evenimente similare.
     Pe parcursul verii, programul educațional One World Romania la Școală organizează o serie de proiecții de filme documentare în spații neconvenționale, de la curți ale prietenilor și colaboratorilor la spații nefolosite din orașe mici, mari și mijlocii, pentru a atrage atenția asupra nevoii de spații culturale, dar și pentru a deschide discuții în jurul unor subiecte de actualitate. Vor fi proiectate filme care vorbesc din diferite perspective despre schimbările care se întâmplă în lume și despre cele pe care ni le dorim: schimbări ale orașelor, clădirilor, structurilor sociale, ale oamenilor și ideilor, schimbări care ne privesc și pe care le putem influența.
     Grădina va fi deschisă începând cu ora 19:00. Proiecția de film începe la ora 20:30, iar intrarea este liberă.
     Detalii: Facebook
 
(11.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: agnes varda, chipuri locuri film, filme documentare la curte, gradina de vara farul din mangalia, one world romania

Opinii: