REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Programul educațional Astra Film Junior 2017


     Cea de-a IX-a ediție Astra Film Junior se desfășoară la Sibiu din 16 până în 22 octombrie, împreună cu Festivalul internațional de cinema de non-ficțiune, Astra Film Festival.
     Filmul documentar este un instrument excelent pentru educația prin și pentru cinema. În premieră în România, Astra Film Junior şi-a asumat rolul de promotor al educaţiei cinematografice prin film documentar încă din 2009, oferind unui număr mare de elevi posibilitatea de a viziona filmele în sala de cinema și punând la dispoziția educatorilor know-how-ul necesar pentru derularea de activități pre- și post-vizionare. Nu în ultimul rând, atelierul dedicat inițierii liceenilor în producția de film oferă participanților șansa de a afla cum se vede o producție cinematografică din spatele camerei de filmat.
     Cea de-a noua ediție a început luni, 16 octombrie, cu săli arhipline. Filmele din program sunt despre preocupări și pasiuni ale unor copii din diverse țări ale lumii (pentru clasele primare), despre adolescenți în competiție (cu alții sau cu ei înșiși), despre celebritate online sau despre curajul de a sfida interdicții absurde.
     Proiecțiile au loc în fiecare dimineață de luni până vineri între 8.30 și 14.00, în următoarele săli din centrul Sibiului: Sala Thalia, Sala Auditorium (Universitatea L. Blaga), Teatrul Gong și Astra Film Cinema.
     Un program de cinema imersiv, cu filme pentru elevi mai mici și mai mari, va rula de luni până vineri între orele 9.00 și 14.00 la cinematograful-dom din centrul Sibiului.
     Spectatorii din clasele primare se pot înscrie la Concursul de benzi desenate, ai cărui câștigători vor fi desemnați de juriul format din François Montier, inițiatorul Festivalului de Benzi Desenate de la Sibiu, Coralie de Gonzaga, artist vizual și DJ și Silviu Tomișteanu, art director. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă 21 octombrie la ora 14.00 la „Sala de sticlă” de la Thalia.
     Duminică 22 octombrie va avea loc pe scena Sălii Thalia prezentarea de gală a scurtmetrajelor realizate de către liceeni în cadrul Atelierului „Primul meu film documentar”, în prezența absolvenților atelierului.
     Detalii: www.astrafilm.ro
(17.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film junior, astra film sibiu 2017, educatie cinematografica elevi, festival de film documentar, festival de film sibiu

Opinii: