REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Prezență românească la IndieLisboa 2018


     La cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internațional de Cinema Independent IndieLisboa, care se va desfășura în capitala Portugaliei între 26 aprilie și 6 mai 2018, cinematografia românească va fi reprezentată de două lungmetraje: Pororoca (regia Constantin Popescu), în cadrul Competiției Internaționale și Țara moartă (regia Radu Jude), în cadrul secțiunii Silvestre. La invitația organizatorilor festivalului și cu susținere din partea Institutului Cultural      Român de la Lisabona, la actuala ediție va participa criticul de film Oana Ghera.
     Pororoca (Competiția Internațională) va fi proiectat în data de 29 aprilie 2018, ora 20.30, la Cinema Ideal și în data de 4 mai, ora 21.15, la Cinema São Jorge – Sala MO. Țara Moartă (Secțiunea Silvestre) rulează pe 1 mai 2018, ora 17.00, la Cinema São Jorge – Sala 3, şi pe 6 mai 2018, ora 18.00, la Cinema Ideal.
     Centrat pe creativitatea şi independenţa autorilor, IndieLisboa a devenit, în ultimii doisprezece ani, unul dintre reperele vieţii festivaliere internaţionale. Festivalul îşi propune să contribuie la popularizarea în Portugalia a unor noi filme şi cineaşti din universul cinematografiei independente, naţionale, dar şi internaţionale. Obiectivul principal îl constituie stimularea difuzării publice a filmelor care nu sunt distribuite în circuitele tradiţionale de cinema din Portugalia. După succesul pe care România l-a avut în anul 2008 (în urma participării la festival ca invitat de onoare cu 35 de filme – documentare, scurt şi lungmetraje – şi larga mediatizare din presa portugheză şi internaţională), ICR Lisabona a continuat an de an promovarea cinematografiei româneşti în Portugalia.
     Detalii: www.icr.ro
(25.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film lisabona, indielisboa 2018, oana ghera, pororoca film, tara moarta film

Opinii: