REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premiere Cinepub: „Ocelli” și „Lecția despre cerc”


     Platforma Cinepub propune, în această săptămână, două scurte experimente vizuale, produse de UNATC „IL Caragiale”. Ambele sunt interpretările regizorilor la citate din doi poeți: Mihai Eminescu și Nichita Stănescu.
     Lecția despre cerc este o animație realizată de Ștefan Morozan, iar Ocelli, realizat de Gerhard Dudu, este inspirat de un citat din „Sărmanul Dionis”.
     În Occeli, o muscă își dorește să se hrănească într-o lume ostilă, prea mare pentru ea. Scurtmetrajul are în vedere un citat scris de Mihai Eminescu: „Cine știe dacă nu trăim într-o lume microscopică și numai făptura ochilor noștri ne face s-o vedem în mărimea în care o vedem?” În plus, timpul și spațiul, suferința întregii omeniri este percepută de către insectă în lumea ei microscopică. 
     Lecția despre cerc, un scurtmetraj narat de Nichita Stănescu, se remarcă printr-un dans al formelor jucăușe, despre posibilități și creativitate. Cu tranziții discrete, pline de imaginație, aplicate în diferite formate, creatorul ne arată posibilitățile unui cerc și ideea de desăvârșire. 
     Detalii: cinepub.ro
(26.04.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, gerhard dudu, lectia despre cerc short, ocelli short, stefan morozan

Opinii: