REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiera Cinepub: „Nu te supăra, dar…”, de Adina Pintilie


     Nu te supăra, dar… este noua premieră online pe Cinepub.ro, platforma dedicată filmului românesc.
     Filmul este regizat de Adina Pintilie, care a câștigat anul acesta Ursul de aur și Premiul de debut la Berlinale cu lungmetrajul Nu mă atinge-mă. Nu te supăra, dar… este un mediu-metraj realizat în cadrul atelierului de documentar Aristoteles Workshop, ediția 2016. Din echipa de filmare au mai făcut parte Sorin Gogiu (imagine), Ligia Smarandache (montaj și sunet), Tudor Petre și Ion Bain (sunet).
     Nu sunt chiar prieteni, doar siliți să doarmă împreună. Ocsy mătură treptele de la biserică zilnic, mereu la costum și cravată, sporovăind cu Dumnezeu. Alex are o adevărată pasiune pentru știință și pentru un regim de viață sănătos. Abel îi hrănește pe toți și, la nevoie, le schimbă scutecele. Ignat mută pietre. De la stânga la dreapta, apoi de la dreapta la stânga. Un microunivers cu legi perfect valide, dar care scapă total logicii normale. Dar până la urmă, cine poate spune cu certitudine ce e normal și ce nu?
     Detalii: Cinepub.ro
(05.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, aristoteles workshop, cinepub.ro, documentare romanesti, nu te supara, dar... film

Opinii: