REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră Cinepub: „Frații Dabija”


     Începând de săptămâna aceasta, pe Cinepub.ro se poate vedea Frații Dabija (regia Cătălin Drăghici), un documentar românesc recent a cărui premieră internațională a avut loc la Festivalul Internațional de la Montreal.
     AaRC a realizat un interviu cu echipa filmului la Astra Film Festival 2015, unde a fost proiectat în cadrul secțiunii necompetiționale Made in Romania.
     Trei frați se întâlnesc și discută la o masă, în bucătăria casei în care au crescut și în care doi dintre ei încă locuiesc. E o conversație banală, legată de detalii, situații și probleme de zi cu zi, mai mult sau mai puțin importante. Însă timpul petrecut împreună dezvăluie progresiv un evident deficit de comunicare.
     „Fiind prieten de multă vreme cu cei trei frați am avut curiozitatea să aflu către ce poate duce o astfel de inițiativă. Am ajuns la dorința de a relata […] lipsa de comunicare în cadrul relațiilor atât de familie, cât și dintre prieteni, lipsă de comunicare ce vine ca urmare, cred eu, a unei interacțiuni din ce în ce mai pronunțată cu socializarea virtuală,” a spus regizorul Cătălin Drăghici despre film.
     Detalii: Cinepub.ro
(17.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, documentar romanesc, filme romanesti online, fratii dabija film

Opinii: