REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră Cinepub – „Dialoguri terapeutice”, de Andrei Georgescu


     Premiera Cinepub din această săptămână este scurtmetrajul Dialoguri terapeutice, de Andrei Georgescu.
     Filmul este o producție UNATC. Din distribuție fac parte Lucian Pavel, Dragoș Bucur, Gabriel Spahiu, Ioana Flora, Șerban Pavlu, Gabriel Huian, Angela Georgescu.
     În timpul unei emisiuni radiofonice nocturne, psihologul Mihnea Marian intră în dialog cu ascultătorii săi, personaje emblematice din noul Cinema Românesc, pierzând controlul discuțiilor pe măsură ce acestea devin din ce în ce mai personale.
     Filmul readuce la viață mai multe personaje notabile din filmele din anii 2000. Dragoș Bucur își continuă personajul din Polițist, adjectiv, Ioana Flora pe cel din Pescuit sportiv, Gabriel Spahiu alături de Gabriel Huian duc mai departe relația tată-fiu din Marilena de la P7, iar Șerban Pavlu se revoltă din nou interpretând rolul lui Tavi din scurtmetrajul Alexandra. Totul moderat magistral de colegul lor de generație, Lucian Pavel într-unul din puținele sale – din păcate - roluri în cinema, dar ca întotdeauna, remarcabil.
     Detalii: Cinepub.ro
(13.03.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei georgescu, dialoguri terapeutice film, noul val romanesc, scurtmetraje studentesti, unatc

Opinii: