REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră Cinepub: „Copilăria lui Icar”


     Cinepub.ro vă invită să îl descoperiți pe regretatul Guillaume Depardieu într-un rol excepțional în Copilăria lui Icar, un film care ridică întrebări importante: „de ce ne încăpăţânăm să încurajăm o societate tehnico-ştiinţifică, sperând că ea ne va aduce ulterior prosperitate şi fericire, când ea produce în realitate inegalitate şi catastrofe?” spune regizorul filmului, Alex Iordăchescu, pentru filmreporter.ro
     „Înainte de începutul filmărilor, el (n.r. Guillaume Depardieu) mi-a propus să facem din personajul lui un personaj aproape mut, care exprimă totul prin corp, nu prin cuvinte. Astfel, corpul personajului ajunge să somatizeze tot ce nu poate exprima verbal, se transformă sub ochii noştri, contrastând cu viziunea extrem de materialistă şi raţională a lumii în care este plonjat,” spune regizorul Alex Iordăchescu despre colaborarea cu Guillaume Depardieu (filmreporter.ro).
     În Copilăria lui Icar, Jonathan Vogel, protagonistul filmului, suferă un accident grav și se duce în clinica profesorului Stivlas Karr pentru un tratament de regenerare a piciorului, pe care l-a pierdut. Problema fizică exterioară este dublată de una interioară: Jonathan Vogel are de „reparat” ceva din trecutul său.
     Detalii: Cinepub.ro
(24.12.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex iordachescu, cinepub.ro, copilaria lui icar film, filme romanesti online, guillame depardieu

Opinii: