REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premieră „Biserici de lemn din România” pe 9 martie


     Biserici de lemn din România, regizat de Kiki Vasilescu, cel mai recent proiect al Casei de Producție „East Movies”, va avea premiera pe 9 martie, ora 18.15,  la Cinema Muzeul Țăranului din  București.
     Documentarul va putea fi achiziționat în format DVD, împreună cu revista Historia si cu albumul „Lăcașuri din lemn. Biserici de sat din Sălaj”, din colecția Igloo Patrimoniu.
     Biserici de lemn din România a fost filmat în Oltenia, Banat și Transilvania și este o incursiune într-un teritoriu al țării noastre cu monumente tipice României, dar mai puțin cunoscute decât cele din Maramureș.
    „Diferența considerabilă de popularitate ce separă bisericile de lemn de marile ansambluri eclesiastice zidite la Putna, la Suceava, la Curtea de Argeș, la Hurezi, la Biertan sau la Alba Iulia se datorează nu doar servituților impuse de materialul de construcție, ci și deosebirilor de destinație, de rang și de resurse ale comunităților sociale pe care le reprezintă. Cele din prima categorie sunt – fără excepție – biserici de sat. Celelalte sunt ctitorii domnești, sedii episcopale sau lăcașuri reprezentative pentru capitalele medievale. Dar atât unele cât și celelalte sunt echivalente sub aspectul autenticității și al semnificației istorice,” explică Cristian Brăcăcescu – architect.
     Detalii: Facebook
 

 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biserici de lemn din romania documentar, cinema muzeul țăranului român, kiki vasilescu, premieră, romanian wooden churches

Opinii: