REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Povestea iubirii” ajunge de la TIFF în peste 50 de cinematografe din 25 de orașe


     Povestea iubirii  (regia Radu Mihăileanu) va avea premiera oficială luni, pe 5 iunie, de la ora 21:45, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), în Piața Unirii din Cluj-Napoca, iar pe 6 iunie, de la 18:00, poate fi vizionat la Cinema Florin Piersic.
     Pe 7 iunie (21:30) este programată o proiecție cu acces gratuit în localitatea Dâncu, comuna Aghireșu, lângă Cluj-Napoca, acolo unde s-au desfășurat o parte dintre filmări. Atestat documentar pentru prima dată în 1435, satul Dâncu are puțin peste 100 de locuitori, producătorii filmului alegând zona idilică și liniștită ca să recreeze aici un „shtetl”, un sat cu specific evreiesc din cel de-al Doilea Război Mondial.
     Proiecțiile din cadrul TIFF vor avea loc în prezența regizorului Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.
     Începând cu 9 iunie filmul va fi distribuit de Transilvania Film în cinematografele din București, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Gura Humorului, Iași, Odobești, Onești, Oradea, Piatra-Neamț, Pitești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Târgu-Jiu, Târgu-Mureș, Timișoara și Vaslui.
     Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss, Povestea iubirii urmărește povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna.
     Povestea iubirii este o coproducție Franța-Canada-Belgia-România, co-producătorul român fiind Libra Film. Filmările au avut loc la Cluj și București, la Montreal și New York. Scene importante au fost turnate în satul Dâncu din comuna Aghireșu și în Cluj (Sinagoga de pe strada Horea, Teatrul Național, Parcul Central, Facultatea de Chimie).
     Detalii: Facebook
(31.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: povestea iubirii film, premiera romaneasca, radu mihaileanu, tiff 2017

Opinii: