REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPe CINEPUB se văd filmele NexT


     CINEPUB anunță colaborarea NexT, „unul dintre festivalurile cele mai eclectice din peisajul cinematografic românesc, o panoramă a cinemaului inovativ și imaginativ din întreaga lume”. În așteptarea ediției NexT din acest an (22-25 iunie 2018), Cinepub.ro lansează online scurtmetraje din programul anterior al festivalului.
     Primul scurtmetraj din această colecție este O colegă din Tonitza, regizat de Sorin Poamă, câștigător al unuia dintre Premiile Villa Kult, NexT 2015. Vineri seară, pe drum spre o petrecere, Cristina îl întâlnește pe tipul de care i-a plăcut în generală. Deși au fost și colegi de bancă, el nu o mai ține minte deloc. Cristina se ține după el să-l convingă să fumeze un joint împreună, fără să își dea seama de un lucru: în seara asta o femeie fără adăpost o urmărește urmărind să se răzbune. 
     Creat în memoria regizorului Cristian Nemescu și a sound-designer-ului și compozitorului Andrei Toncu, festivalul pune accentul pe două direcții: regia de film și sound design-ul.
     Detalii: www.cinepub.ro // www.nextfilmfestival.ro
(15.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, filme romanesti online, next film festival, o colega din tonitza film, scurtmetraje romanesti

Opinii: