REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPatru evenimente speciale la SFR 9


     Deschiderea oficială a festivalului Serile Filmului Românesc va avea loc pe 6 iunie, în Piața Unirii, la ora 20.30, unde va fi proiectat filmul regizat de Stere Gulea, Moromeții. La proiecție vor participa actorul Victor Rebengiuc, regizorul Stere Gulea și CineAmbasaDorul  festivalului, Irina-Margareta Nistor.
     Pe 6 iunie, de la ora 17.00, la Cărturești va fi lansată cartea Proud to Be Romanian, un concept care surprinde produse și servicii, experiențe, destinații și locuri de interes cultural care se regăsesc la momentul actual în România. A fost un proiect îndelung așteptat și  primul volum a fost lansat în decembrie 2014.
     CineAmbasaDorul SFR, Irina-Margareta Nistor, este una dintre personalitățile care face parte din proiect, la categoriile Educație și Personalități. Din acest an, Festivalul SFR este inclus în proiect, datorită felului în care inspiră și construiește, din drag pentru filmul românesc.
     Primul lungmetraj de ficțiune din România, Independența României (1912), regizat de către Aristide Demetriade și Grigore Brezeanu, va rula pe 10 iunie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași.
     Fotograful Simion Buia va aduce pe marele ecrane de la SFR o expoziție digitală. Înainte de fiecare proiecție, cinefilii vor putea urmări fotografiile  din  cadrul  proiectului  de  promovare  a  actorilor români Romanian Actors by Simion Buia. Toate portretele se găsesc și pe www.romanianactors.com și sunt însoțite și de o mărturiile video ale actorilor.
     Detalii: www.festivalsfr.ro
(04.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film iasi, morometii film, serile filmului romanesc iasi 2018, victor rebengiuc

Opinii: