REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmParticipare românească la Zilele Filmului de Arhitectură din Budapesta


     Institutul Cultural Român Budapesta susține proiecția filmelor Mândrie și beton și Matache – Berzei – Buzești și participarea lui Dragoș Lumpan şi a Monicăi Sebestyén din România, la a 10 -a ediție a Zilelor Filmului de Arhitectură din Budapesta, eveniment care se va desfășura în perioada 8-11 martie 2018 la Cinematograful Toldi.
     Documentarele Mândrie și beton și Matache – Berzei – Buzești vor fi proiectate în cadrul unui calup românesc duminică, 11 martie, de la ora 17.30. După proiecții va avea loc o discuție cu Dragoș Lumpan, regizorul filmului Matache și Monica Sebestyén, directorul festivalului de film Urban Eye din București.
     Scurtmetrajul Mândrie și beton (2013), regizat de Petruț Călinescu, este parte a unui proiect din care a rezultat o carte, o expoziție de fotografii și o pagină de internet: http://mandriesibeton.ro/.
Petruț Călinescu este un fotograf independent, licențiat în Jurnalism și Științele Comunicării. A lucrat ca fotograf pentru principalele cotidiene din România, dar și pentru multe instituții de media internaționale, cum ar fi Sunday Times Magazine, Business Week, New York Times, Esquire sau Discovery Channel. În 2016 a întemeiat Centrul de Fotografie Documentară și în 2018 a câștigat Premiul I la Balcan Photo Fest din Bosnia. 
     Filmul documentar Matache – Berzei – Buzești (2016) este o producție independentă, finanțată de Fundația Pro Patrimonio, Administrația Fondului Cultural Național, Ordinul Arhitecților și casa de producție Lumina pe cale.      Regizorul-fotograf Dragoș Lumpan are diplomă de regizor de film și de teologie, lucrează pentru National Geographic din anul 2003 și a participat la numeroase expoziții individuale și colective, obținând multe premii internaționale. (http://lumpan.com/)
     Filmele vor fi proiectate în limba română, cu subtitrare în limba engleză.
     Detalii: www.icr.ro
(01.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dragos lumpan, institutul cultural roman budapesta, mandrie si beton, mandrie si beton film, matache berzei buzesti film, petrut calinescu

Opinii: