REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmParticipanții celei de-a doua ediții a rezidenței Pustnik


     Cea de-a doua ediție a rezidenței Pustnik a primit 28 de aplicații din 14 țări europene (Ungaria, Danemarca, Belgia, UK, Ucraina, Italia, Grecia, Slovenia, Cehia, Spania, Germania, Bulgaria, Norvegia, România).
     În urma procesului de selecție realizat de Andreea Borțun (regizor/scenarist România) și Bryn Chainey (regizor/scenarist Australia/Marea Britanie), la rezidența din 2016 vor lua parte 3 regizori/scenariști din România și 5 din afara țării: Giacomo Abbruzzese (Lust, crime, holiness, Italia), Tudor Botezatu (The mind patrol, România), Anton Breum (After the attack, Danemarca), Anca Buja (Zur, România), Jacqueline Lentzou (Selini 66, Grecia), Emily Marcuson (Stevenson Street, Marea Britanie), Andrei Răuțu (Out of mirage, România) și Pilar Palomero (Former education, Spania).
     „Proiectele de anul acesta sunt destul de variate ca tematică și ca gen. Câteva dintre ele pun în discuție probleme contemporane precum educația, migrația sau terorismul. Altele sunt povești profund personale inspirate din fapte reale. Selecția de anul acesta a reprezentat o adevărată provocare, numărul aplicațiilor ajungând la 28. Calitatea lor a fost peste medie, motiv pentru care am decis suplimentarea rezidenței cu încă un loc pentru participanții europeni. Proiecte de tipul Pustnik reprezintă o necesitate în contextul local și mă bucur enorm că o rezidență dedicată scenariștilor beneficiază de suport în România.” (Andreea Borțun, co-curator/co-fondator Pustnik)
     Rezidența va fi găzduită în acest an de Portul Cultural Cetate și va avea loc între 5 și 12 iunie. Primele patru zile sunt dedicate sesiunilor de scris, urmând ca pe 10 iunie rezidenții să ia parte la un atelier de oral storytelling cu Anca Ioniță și un atelier de virtual reality storytelling cu Johan Knattrup Jensen.
     Detalii: Pustnik.com // Facebook
(25.05.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca buja, andreea bortun, andrei rautu, participanti, pustnik 2016, residency for screenwriters, rezidenta scenaristica

Opinii: