REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Paramount produce remake-ul american al filmului „Toni Erdmann”


     Paramount Pictures va face un remake după  Toni Erdmann (regia Maren Ade), o coproducție Germania-Austria-România la care a lucrat producătorul român Ada Solomon.
     Conform unor surse Variety, în rolurile principale vor fi distribuiți Jack Nicholson și Kristen Wiig, deși Paramount nu a comentat știrea.
     Toni Erdmann este nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin.  Filmul a avut premiera în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2016 și a fost desemnat cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI). La Gala Premiilor Academiei Europene de Film din decembrie 2016, Toni Erdmann a câștigat trofeele pentru toate cele cinci categorii la care a fost nominalizat: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu (Maren Ade), cel mai bun actor (Peter Simonischek) și cea mai bună actriță (Sandra Hüller).
     Producția germano-română a fost filmată aproape integral în România, povestea urmărind relația dintre excentricul Winifred și fiica lui Ines, detașată să lucreze la o corporație din București. Din distribuția filmului german fac parte și actorii Victoria Cociaş, Vlad Ivanov, Alexandru Papadopol și Ozana Oancea
     Detalii: Variety
(08.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, coproductie germania romania, maren ade, remake, toni erdmann film

Opinii: