REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



One World Romania în octombrie


     Asociația One World Romania pregătește următoarea ediție a festivalului, dar are și alte proiecte în derulare. Pentru One World Romania 2019 (15 - 24 martie)  2019, echipa de pre-selecție vizionează deja multe filme documentare care au șansa să se regăsească în selecția viitoarei ediții a festivalului. Termenul de înscrieri a fost prelungit până la data de 30 octombrie 2018. Filmele trebuie să fi fost lansate după ianuarie 2017 și să fie subtitrate în limba engleză.
     La mijlocul lunii octombrie o revedem la București pe Mila Turajlic – câștigătoarea Trofeului OWR11, oferit de Juriul Liceenilor documentarului Cealaltă parte a tuturor lucrurilor. Duminică, 14 octombrie, de la ora 11:00, Mila Turajlic va fi în Sala Albastră a UNATC „Ion Luca Caragiale”, într-un dialog despre film documentar moderat de Andrei Rus și Alexandru Solomon. Mila Turajlic este prezentă la București cu ocazia celei de-a opta ediții a conferinței The Power of Storytelling, organizată de DoR pe 12 și 13 octombrie. La întâlnirea cu publicul din 14 octombrie, Mila va vorbi despre procesul de realizare a unui film documentar, despre lucrul cu materialele de arhivă și despre cum pot schimba documentarele lumea în care trăim. În pregătirea întâlnirii de duminică dimineață,  sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Albastră va fi proiecta documentarul Cealaltă parte a tuturor lucrurilor.
     Pentru KineDok, programul de distribuție alternativă de documentare creative, se anunță o lună ocupată, cu 33 de proiecții de film documentar în 13 orașe din țară. 
Evenimentul lunii este vizita Klárei Trencsényi, regizoarea filmului Tren spre maturitate, selectat la One World Romania 2016 și distins cu "Porumbelul de Aur" la DOK Leipzig. 
One World Romania la Școală organizează lună de lună, în licee din mai multe orașe din țară, cluburi de film organizate de tineri pentru colegii lor, Liceenii au la dispoziție o videotecă de filme documentare, însoțite de informații suplimentare și activități adaptate fiecărui film și au parte de sprijin din partea echipei OWR pentru organizarea proiecțiilor. În luna octombrie pregătim și ateliere de formare pentru profesori, care prezintă modalitățile de integrare a filmului în orele de curs, conform curriculumului școlar. Cele șase ateliere vor avea loc în mai multe orașe din țară și vor porni de la filme documentare despre istoria recentă, pe subiecte sociale sau culturale legate de drepturile omului.
     În luna noiembrie pregătim și mai multe evenimente speciale, printre care și o serie de noi proiecții marca Sahia Vintage, precum și a cincea editie a lunii de filme documentare în licee – luna.doc!
Detalii: facebook
(10.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru solomon, andrei rus, one world romania, one world romania kinedok, one world romania la scoala, sahia vintage

Opinii: