REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmOne World Romania 2022: Ateliere pentru liceeni și proiecții de film în țară


     Asociația One World Romania a organizat toamna aceasta mai multe evenimente culturale la Bistrița, Reșița și Oradea, în cadrul proiectului „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară", co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
     Publicul fiecărui oraș a beneficiat de evenimente cu proiecții de filme documentare creative, urmate de dezbateri educaționale cu invitați și moderatori, respectiv de un atelier de film documentar pentru liceeni Point & Shoot. Filmele din cadrul celor 15 evenimente din țară au fost selecționate din programele One World Romania – Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului, ediția a XV-a, respectiv KineDok România, sezoanele VIII și VII.
     În cadrul celor trei ateliere desfășurate în țară au participat 24 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Pe parcursul celor cinci zile de atelier s-au realizat exerciții practice de fotografie, filmare și montaj. Până la finalul atelierului participanții au realizat în total 11 scurtmetraje, sub îndrumarea echipelor de tutori formate de cineaștii: Cristina Haneș, Carmen Tofeni, Dragoș Hanciu, Andrei Inizian și Alexandru Popescu.
     Acțiunile culturale din cadrul proiectului au creat noi oportunități de educare în domeniul cultural a publicului larg și a liceenilor din trei orașe din România: Bistrița, Reșița și Oradea. De asemenea, ele aduc continuitate acțiunilor culturale de promovare a filmului documentar și drepturile omului susținute de Asociația One World România. Accesul la toate evenimentele din cadrul proiectului a fost gratuit.
     Organizator: Asociația One World Romania Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național Parteneri: Palatul Culturii Bistrița, Fundația Comunitară Oradea, Fix Makerspace, Centrul Europe Direct, Visit Oradea, Centrul Universitar UBB Reșița, Centrul de Tineret Nevo Parudimos Reșița, Muzeul Cineastului Amator, KineDok România Parteneri KineDok: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Chai Khana (Georgia) Cu sprijinul: Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union.
Detalii: facebook

 
(22.11.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: kinedok romania, one world romania 2022

Opinii: