REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“O Lume Nouă”, premieră la Zilele Filmului Românesc


     Festivalul Internaţional de Film Transilvania a dezoltat, de-a lungul anilor, o secţiune care oricând se poate transforma într-un festival de sine stătător - Zilele Filmului Românesc, aşa cum spune citicul de film Mihai Chirilov, director artistic. O importantă selecţie de lungmetraje, scurtmetraje şi documentare se proiectează în cele 3 zile dedicate filmului românesc, iar la final se acordă premii.

     Multe dintre producţii au premiera naţională la acest eveniment. În 2014, la TIFF au fost vizionate pentru prima dată, în 4 iunie, scurtmetrajele Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină), O Lume Nouă, regia Luiza Pârvu şi Kowalski, regia Andrei Creţulescu. 
O Lume Nouă / Start a New World este regizat de Luiza Pârvu, pe un scenariu scris de Toma Peiu. În distribuţie sunt Olimpia Melinte, Florin Penişoară (Ultimul Zburător) şi Ioan Ardelean. Povestea emigranţilor români din Transilvania în America începutului de secol XX a fost filmată la Muzeul Ferma Wyckoff din Brooklin, cea mai veche clădire din New York, la începutul lunii noiembrie 2013. Scurtmetrajul este realizat cu o echipă internaţională, alcătuită din colegii Luizei Pârvu de la New York University - Tisch School of the Arts, unde face un master în Regie de Film şi Sunet. 
După vizionarea de la Cluj, Luiza Pârvu şi Olimpia Melinte, Toma Peiu și Florin Penișoară ne-au spus câte ceva despre povestea filmului.
 
 

  Imagine: Iulia Voicu

Cuvinte cheie: florin penisoara, luiza parvu, o lume noua, olimpia melinte, start anew world, toma peiu

Opinii: