REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmNoutățile Mandragora la TIFF18


     Casa de producție Mandragora împreună cu distribuitorul Iadasarecasa pregătesc câteva surprize la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.
     La TIFF Lounge va avea loc vineri, 7 iunie, de la ora 17.00, lansare dublă pentru Iosif Demian la TIFF:  Blu-ray-ul filmului Baloane de curcubeu, lungmetrajul regizat  în anul 1982 de regizorul Iosif Demian, și volumul bilingv „Iosif Demian. Note de autor ׀ Author’s notes”, un interviu realizat de Laura Dumitrescu. Evenimentul va avea loc în prezența regizorului Iosif Demian, care va purta un dialog pe tema lansării cu criticul Angelo Mitchievici.
     Tot la TIFF, Mandragora arată în avanpremieră cel mai nou film semnat de Andrei Cohn - Arest, recent selecționat la Kalovy Vary IFF - East of the West Competition ce va fi proiectat în cadrul Zilelor Filmului Românesc, în prezența regizorul Andrei Cohn și a actorilor Iulian Postelnicu și Alexandru Papadopol. Arest va avea două proiecții: una la Cinema Victoria, pe 7 iunie, ora 22.00, și pe 8 iunie, ora 12.30, la Sapienția.
     Cărturan, regizat de Liviu Săndulescu, va fi proiectat la TIFF18 în cadrul programului Closed Screenings, dedicat exclusiv profesioniștilor din industria de film. Viaţa lui Cărturan, un bărbat de 60 de ani, este dată peste cap atunci când află că, din cauza unei boli incurabile despre care nu ştia nimic, mai are de trăit foarte puţin.
     Un prinț și jumătate, de Anei Lungu, va putea fi văzut la TIFF în prezența regizoarei Ana Lungu și a actritei Iris Spiridon. Cele două proiecții ale filmului vor avea loc pe 6 iunie (ora 22.30) și pe 8 iunie (10.00), la Cinema Arta.
     Ink Wash, proiectul în dezvoltare al regizoarei Sarra Tsorakidis, va fi prezentat la Transilvania Pitch Stop, în prezența regizoarei.
(05.06.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: arest film, carturan film, iosif demian, mandragora, un print si jumatate film

Opinii: