REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmNoul Cinema Românesc la Copenhaga, 5-26 septembrie


     La iniţiativa Ambasadei României în Regatul Danemarcei, este organizat „Festivalul Filmului Românesc la Copenhaga”. Evenimentul prezintă, la gala de deschidere din 5 septembrie, Charleston, în regia lui Andrei Crețulescu, la Cinemateket (Gothersgade 55, Copenhaga). Proiecția filmului va fi urmată de o recepție oferită de ES Alexandru Grădinar, ambasadorul României în Regatul Danemarcei.
      La deschiderea oficială a ”Festivalului Filmului Românesc la Copenhaga” (7 pelicule, 11 proiecții), care se va desfășura în intervalul 5-26 septembrie 2018, criticul de film Dana Duma va vorbi despre Noul Cinema Românesc. Fac parte din program filmele Sieranevada, de Cristi Puiu, Orizont, de Marian Crișan, Dublu, de Catrinel Dănăiață, Breaking News, de Iulia Rugină, Ana, mon amour, de Călin Peter Netzer.
     Organizat la inițiativa Ambasadei României în Regatul Danemarcei, în parteneriat cu Institutul Danez de Cinematografie, festivalul face parte din seria de acțiuni culturale dedicate Centenarului Marii Uniri.
Detalii: copenhaga.mae.ro
(5.09.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: charleston film, dana duma, festivalul filmului romanesc la copenhaga 2018, noul cinema romanesc, sieranevada film

Opinii: