REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmNexT – Random Home Cinema


     În așteptarea celei de-a 11-a ediții, NexT propune o nouă experiență cinematografică celor interesați de scurtmetraj: Random Home Cinema.
     Conceptul original Short Waves Festival – Poznań din Polonia este adus în premieră în România de Societatea Culturală NexT și va avea prima proiecție pe 25 mai, de la ora 20.00, cu o lună înainte de cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT (22 – 26 iunie 2017, București).
     NexT Random Home Cinema se va ține o dată la două luni, de fiecare dată în alt spațiu și va fi găzduit de personalități din industria de film sau spectatori fideli NexT, la ei acasă. Cei care găzduiesc proiecțiile în casele lor își pot invita prieteni, familie, vecini, iar câteva locuri vor fi rezervate de fiecare dată pentru câțiva cumpărători de bilete care doresc să interacționeze cu oameni noi în contextul unei proiecții de film de apartament.
     Pentru fiecare proiecție numărul de locuri va fi limitat în funcție de locația aleasă, care va fi ținută secret până cu două ore înainte de ora anunțată a evenimentului. Biletele la primul eveniment de acest gen pot fi cumpărate de pe site-ul Eventbook, între 16 și 25 mai.
     În timpul Festivalului NexT (22-26 iunie), spectatorii sunt invitați să „adopte” scurtmetrajele preferate și să se înscrie ca viitoare gazde ale proiecțiilor ce vor urma până în mai 2018.
     La prima proiecție spectatorii vor putea viziona cinci scurtmetraje din Polonia, premiate la ediția de anul acesta a Short Waves Festival, ce vor fi introduse de Szymon Stemplewski, directorul festivalului. Debut este o animație scurtă, semnată de Katarzyna Kijek și Przemysław Adamski, în care un scriitor se pierde în povestea pe care încearcă s-o scrie. În Ziua Bunicii (regia Miłosz Sakowski), Tom are nevoie de bani pe care hotărăște să-i obțină înșelând o bătrânică, planul său este însă deturnat de aceasta într-un mod de-a dreptul surprinzător. Filmul Milenei Dutkowska, Vino să te joci cu mine!, o urmărește pe Lisa, care își reîntâlnește verișorul după 5 ani de zile și se aventurează cu el într-o incursiune prin jocurile copilăriei în care par de neînvins, asta până când apare Robert.
     Detalii: Facebook // Eventbook
(17.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: next 2017, proiectii de film spatiu alternativ, proiectii scurtmetraje in bucuresti, random home cinema next, societatea culturala next

Opinii: